Kuinka teetän tapetin omasta valokuvasta?

Jos et tahdo löytää mieleistäsi tapettikuosia valmiiden kuosien joukosta, saattaa omasta valokuvasta luotu tapetti olla oivallinen vaihtoehto. Näin saat yksilölliset tapetit, jotka kertovat jotakin juuri sinusta. Kodin lisäksi yksilölliset valokuvatapetit sopivat vaikkapa yrityksen tiloihin, tai neuvottelutiloihin luoden niihin aivan erityisen tunnelman.

Valokuvatapetin edut

Valokuvatapetti on yksilöllinen valinta, jonka avulla erotut joukosta. Tämä voi olla hyvä keino luoda esimerkiksi yrityksen brändiä tai ikuistaa kotona kaikista rakkaimmat asiat tärkeimmälle seinälle suurina kuvina. Yrityksen neuvotteluhuoneessa olevalla valokuvatapetilla voit tuoda esiin vaikkapa yrityksesi onnistumisen elämyksiä. Kuvan sanotaan kertovan enemmän kuin 1 000 sanan, joten onnistunut kuvatapetti voi kertoa neuvotteluhuoneeseen astuville yrityksen sidosryhmille yhdellä vilkaisulla paljon siitä, mistä yrityksessäsi on kyse.

Valokuvatapetti piristää tilaa nopeasti ja helposti. Lisäksi se on suhteellisen edullinen tapa tehdä tilaan näyttävä muutos. Hyödynnä tapetissa vaikkapa lomamatkakuvaa tai ottamaasi erityisen onnistunutta luontokuvaa. Ellet itse ole kovin ansioitunut kuvaaja, voit hyödyntää myös netin kuvapankista löytämääsi sinua miellyttävää kuvaa, piirustusta, grafiikkaa tai muuta taideteosta.

Oikein valittu aihe tekee valokuvatapetista tyylikkään ja ajattoman valinnan. Ne toimivat hyvin myös lastenhuoneissa ja tuovat tilaan kuin tilaan persoonallista tunnelmaa. Ne auttavat myös lisäämään tilojen viihtyisyyttä. Erityisen hyvin valokuvatapetti toimii huoneen tehosteseinässä.

Valokuvatapetin materiaali

Valokuvatapetit valmistetaan non-woven materiaalista. Tämä materiaali on erityisen laadukasta ja soveltuu erityisen hyvin digitaalisten kuvien painamiseen. Materiaali on myös sellaista, että kuvatapetin tapetointi on sen ansiosta helppoa. Lisäksi valokuvatapetti kestää hyvin valoa ja vastustaa UV-säteilyn pääsyä tiloihin. Tapettia voidaan myös puhdistaa.

Mistä valokuvatapetteja saa?

Valokuvatapetteja saa esimerkiksi joistakin netistäkin löytyvistä alan liikkeistä. Toiprint Oy on hyvä esimerkki tällaisesta alan toimijasta. Yrityksen toiminta alkoi vuonna 1983 ja sen toimipiste löytyy Lempäälästä, Sääksjärveltä.

Paljonko valokuvatapetti maksaa?

Muutosten tekeminen erilaisissa tiloissa valokuvatapetin avulla on suhteellisen edullista, sillä edullisimmillaan valokuvatapetti maksaa noin 25 – 35 euroa per neliömetri. Yleensä valokuvatapettia suositaan vain yhdellä huoneen seinistä, niin sanotulla tehosteseinällä, joten koko huonetta ei suinkaan tarvitse välttämättä tapetoida valokuvatapetilla, vaan muut seinät voi vaikkapa maalata sävyillä, jotka korostavat tapetoitua tehosteseinää.

Miten valitsen sopivan kuvan valokuvatapettiin?

Valokuvatapettia käytettäessä saa antaa tilaa luovuudelle! Ehkä sinulla on upea perhekuva, jonka haluaisit ikuistaa kotisi seinälle? Tai ehkäpä haluaisit seinällesi kuvan rakkaasta lemmikistäsi? Myös hyvä luonto- tai matkakuva voivat olla loistavia valokuvatapetin kuosiksi. Etsi rauhassa kokoelmistasi sopivaa kuvaa ja mallaile sitä valitsemallesi seinälle. Valitse kuva, joka inspiroi sinua tai saa sinut tuntemaan itsesi erityisen onnelliseksi!

Kuvaa valitessa on kuitenkin muistettava, että tila asettaa joitakin rajoituksia valittavalle kuvalle. Esimerkiksi sen kattorakenteet saattavat rajoittaa valintaa. Lisäksi on tärkeää ottaa huomioon, että sähköisenä tiedostona olevan kuvan tulee olla laadultaan riittävä, jotta se voidaan suurentaa tapetiksi haluamassasi koossa. Jos kuva ei ole tarpeeksi laadukas, tulee lopputuloksesta suttuinen eikä kuva ole riittävän tarkka. Tarvittaessa kuvan laatu ja resoluutio kannattaa tarkistuttaa tapetin valmistavan yrityksen kuvankäsittelijän kanssa ennen tapetin teettämistä. Usein palvelu tarjotaan ilman veloitusta eikä sen käyttäminen tavallisesti sisällä ostopakkoa. Nyrkkisääntö kuvan laadun suhteen on se, että yhtä neliömetriä kohden kuvakoon tulisi olla megapikselin verran. Eli jos aiot tapetoida vaikkapa 10 neliömetrin seinän, jonka mitat ovat 4m x 2,5m, tarvitset kuvan, jonka kuvakoko on suunnilleen 10 megapikselin verran.

Koska kyseessä on tilauksesta valmistettava tuote, tulee tapetti tilata ajoissa ja varmistaa sen toimitusaika etukäteen. Tyypillinen toimitusaika valokuvatapetille on noin 1 – 2 viikon mittainen. Valokuvatapetin suunnittelu ja tilaaminen vaatii siis jonkin verran malttia ja vaivannäköä, mutta upea lopputulos palkitsee uurastuksen ja auttaa luomaan persoonallisia tiloja. Esimerkiksi yrityksille tilojen persoonallisuus tuo mukanaan keinon erottua alan kilpailijoista positiivisella ja mieleen jäävällä tavalla jo siinä vaiheessa, kun sidosryhmien edustajat astuvat sisään neuvotteluhuoneeseen, joka on tapetoitu yrityksen tarinasta kertovalla valokuvatapetilla.